SPLOŠNI POGOJI

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Patronsforeveryday.com v lasti podjetja Ivan Jurjevič s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju:

Ivan Jurjevič s.p.
Drašča vas 16b
1303 Zagradec
Slovenija
Matična številka: 5164118000

ID za DDV: 57576726 (nismo davčni zavezanci)

TRR: SI56 1010 0005 3697 740 (BANKA KOPER d.d.)

Telefon: (+386) 041 619 476

E-pošta: info@patronsforeveryday.com
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oziroma oddaje spletnega naročila.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na Patronsforeveryday.com postanete član naše spletne trgovine. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni treba registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je lahko tudi enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadar koli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Patronsforeveryday.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije o:

a) identiteti podjetji (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

b) kontaktnih podatkih, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvenih značilnostih blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnosti izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogojih dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

f) cenah: vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) načinih plačila in dostave,

h) časovni veljavnosti ponudbe,

i) roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, pogojih za odstop, višini stroškov vračila izdelka,

j) postopku ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov in cene

Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so v evrih (€, EUR) z 0,00% DDV (DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV). Ponudba velja od 31. 3. 2016 do preklica.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem v spletni trgovini Patronsforeveryday.com je sklenjena v trenutku, ko podjetje kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je kupcem na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave

Naročeno blago vam v času 2–5 delovnih dni pošljemo na izbrani naslov. V primeru, da artikla ni na zalogi, vas o tem obvestimo po elektronski pošti in vam ponudimo primerno zamenjavo, ki jo lahko odklonite in nakup prekličete.

Načini plačila

Patronsforeveryday.com omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob osebnem prevzemu,
  • po spletni banki PayPal, ki omogoča plačilo s karticami (MasterCard, VISA)
  • po spletnem vmesniku za kartice (VISA, MASTERCARD)
  • po povzetju (Pošta Slovenije)

Stroški pošiljanja

Stroški pakiranja in dostave se obračunajo po teži izbranega nakupa. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije.

Možen je osebni prevzem v poslovalnici HOP, Palmejeva 14, 1000 Ljubljana. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Izdaja računa

Podjetje Ivan Jurjevič s.p. ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun, in sicer v formatu PDF na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški nakupa. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu spletne trgovine so na spletni strani Patronsforeveryday.com vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Podjetje lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali piše na elektronski naslov.

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, le da ob zaključku nakupa pravna oseba vpiše še naziv in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Varnost

Patronsforeveryday.com uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Podjetje za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Patronsforeveryday.com: ime in priimek, e-naslov, kontaktni telefon, stalni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.

Podjetje navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila kupcev so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni vsem uporabnikom.

Patronsforeveryday.com omogoča, da mnenje lahko napiše vsak uporabnik spletne trgovine. Podjetje bo odstranilo mnenja oziroma prispevke, ki so kakor koli žaljivi, neprimerni ali ki po njegovi oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Patronsforeveryday.com dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Podjetje ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu podjetja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice izključno in časovno neomejeno prenaša na Patronsforeveryday.com.

Avtorske pravice

Spletna trgovina Patronsforeveryday.com in vsi njeni podatki, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Patronsforeveryday.com in logotip sta v lasti podjetja Ivan Jurjevič s.p., Drašča vas 16b, 1303 Zagradec.

Stranke se zavezujejo, da imajo vse potrebne avtorske pravice za reprodukcijo oziroma tisk del (fotografij, grafik …), ki so jih posredovale ob naročilu. Prodajalec izjavlja, da ne bo uporabljal datotek, priloženih v naročilo, v nikakršne druge namene kot zgolj za izvedbo naročila, po izvedenem naročilu pa bo prodajalec datoteke odstranil s svojih strežnikov.

Omejitev odgovornosti

Patronsforeveryday.com se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Patronsforeveryday.com včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo Patronsforeveryday.com kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pravica kupca do odstopa od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@patronsforeveryday.com) nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov Ivan Jurjevič s.p., Palmejeva 14, 1000 Ljubljana. Po prejemu blaga podjetje kupcu skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 15 dneh vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, pri kateri je bila izrabljena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Pritožbe in spori

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev. Podjetje se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda na e-naslov info@patronsforeveryday.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Barva izdelka, ki ga vidite na svojem zaslonu, lahko odstopa od dejanske barve dobavljenega artikla zaradi odstopanj prikaza barv na zaslonu posameznega kupca. Uveljavljanje garancij zaradi odstopanja barv ni možno.

Reklamna elektronska sporočila (e-novice):

Reklamna sporočila boste prejemali, če boste po e-pošti ali ob naročilu izrazili željo ali pa se boste po spletni trgovini Patronsforeveryday.com prijavili na spletno obveščanje. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, se lahko odjavite na spletni trgovini printalnica.si na e-novici, ki ste jo prejeli od nas, ali pa nam to sporočite na e-naslov info@patronsforeveryday.com.